مدیر تغذیه جهانی ما، امیدوار است که قدردان ارزش غذا و محل و شیوه تولید آن باشیم و از موهبت آشپزی و کنار هم بودن لذت ببریم. او عقاید شخصی خود را درباره اینکه این همهگیری جهانی چگونه دیدگاه ما را در درازمدت تغییر میدهد، در این قسمت به اشتراک میگذارد.

دکتر آنجلیکا د بری
مدیر تغذیه جهانی – مرکز نوآوری غذایی یونیلیور در واگنینگن
آنجلیکا علوم تغذیه انسانی را در دانشگاه واگنینگن آموخت و مدرک دکترای خود را علوم پزشکی از دانشگاه Radboud در شهر Nijmegen دریافت کرد. او در سال ۲۰۰۴ به یونیلیور پیوست و در رتردام به همراه همسر و سه فرزندش زندگی میکند.
هیچکس دقیقا نمیداند که جامعه ما پس از بحران Covid-19 چگونه خواهد بود. اما بهعنوان یک متخصص تغذیه، مایل هستم که ببینم زندگی در دوران همهگیری چگونه میتواند به تغییرات رفتاری بلند مدت در روشهایی که مردم محصولات خوراکی و آشامیدنی را انتخاب کرده، آماده میکنند و از آنها لذت می برند، منجر شود.
این موارد مربوط به سه حوزهای هستند که امیدوارم مردم قدردان آن باشند، در حالی که ما از دوران این بحران و دوران پس از آن گذر میکنیم.
۱. منشاء و ارزش غذا
قبل از این بحران، مردم با اطمینان خاطر از مزایای جهان یکپارچه ما مانند مسافرت ارزان و محصولات ارزان قیمت استفاده کردند. اما اکنون عبور از مرزها سختتر است، که این امر برخی از محصولات را از دسترس ما خارج میکند.
بهعنوان کسبوکاری جهانی، شرکت یونیلیور زمانی که واردات مواد اولیه سخت میشود، تحت تاثیر قرار میگیرد. زمانی که میخواهیم ادعای خود در جمله «تهیهشده با گوجه ایتالیلیی» را اثبات کنیم، با واقعیتی مواجه می شویم که برآورده کردن آن برای مدتی مشکل خواهد بود.
مصرفکنندگان نیز ممکن است به زودی اثرات آنرا در فروشگاههای بزرگ حس کنند. پس از کمبود آرد، تخممرغ و دستمال کاغذی در اروپا، کمبود واقعی ممکن است برای برخی میوهها و سبزیجات اتفاق بیافتد. بهعنوان مثال، بهدلیل همهگیری جهانی، امسال استخدام نیروی کار +J551:J552برای برداشت میوههایی مانند توتفرنگی و گیلاس کمتر خواهد بود. همین مورد برای چیدن مارچوبه و محصولات زراعی دیگر که برداشت مکانیکی آن ممکن نیست، مصداق دارد.
خوشبختانه این بحران میتواند باعث قدردانی بلند مدت و توجه درباره این که غذای ما از کجا میآید، فصل مربوط به هر یک از مواد غذایی و نیروی کاری که آن را برداشت میکند، شود. امیدوار هستم که این امر باعث کاهش هدر دادن غذا بشود – تغییری که مزیتهای بسیاری برای سیاره ما دارد. بر اساس گفته سازمان ملل، اگر میزان پسماند غذا در سراسر جهان به اندازه وسعت یک کشور باشد، به سومین تولیدکننده بزرگ گازهای گلخانهای پس از چین و آمریکا بدل میشود.
۲. مزایای محصولات ماندگار در محیط، با قیمت مقرونبهصرفه
مردم محصولاتی که ماندگاری بالایی دارند را انبار میکنند: سوپهای بستهبندیشده، چاشنیها، کنسرو سبزیجات و شیر پاستوریزه. اما برخی از مردم مطمئن نیستند که این محصولات ماندگار در قفسههای فروشگاه، به خوبی محصولات تازه باشند. علت آن این است که این غذاها و نوشیدنیهای بستهبندی شده معمولا بهصورت فشرده در کنار موادی قرار میگیرند که دارای شکر، نمک و چربیهای اشباع شده هستند و در دسته «غذاهای فرآوریشده» قرار میگیرند.
اما قرار دادن تمامی غذاهای فرآوریشده در طبقهبندی غذاهای ناسالم، کار سادهای است. برخی از فرآوریها، مانند شیوههای خشککردن و پاستوریزهکردن برای ایمن ساختن، مقرونبهصرفه بودن و دسترسی در تمام سال استفاده میشوند.
از آنجایی که Covid-19 به احتمال زیاد باعث رکود جهانی اقتصاد می شود(بر اساس گفته صندوق بینالمللی پول)، عامل مقرونبهصرفه بودن محصولات، بیش از پیش اهمیت مییابد. این امر به معنی افزایش حساسیت مصرفکنندگان نسبت به قیمتها است. متخصصان تغذیه، مانند من، در انتشار این پیغام که برخی محصولات ماندگار در محیط میتوانند عناصر مناسبی در وعدههای غذایی مغذی باشند، نقش دارند. بهعنوان مثال، ما ثابت کردیم که سوپهای خشکی که بسیاری از مردم در خانه انبار کردهاند، حاوی مواد مغذی یکسان با سوپهای خانگی است.
امیدوارم مردم به لذتبردن از مزایای محصولات ماندگار در دمای محیط پس از Covid-19 نیز ادامه دهند. نه تنها برخی از آنها مغذی و مقرونبهصرفه هستند، بلکه در جلوگیری از تولید پسماند غذایی نیز نقش دارند. اگر تکنیکهای فرآوری مانند خشککردن، کنسروکردن و فریز کردن نبود، بسیاری از محصولات هرگز به فروشگاهها نمیرسیدند.
۳. آشپزی و غذا خوردن کنار یکدیگر
بسترهای آنلاین دستورپخت همیشه محبوب بودهاند، اما در این اوقات، مردم بیشتر به دنبال دستورپختهای مغذی با نکات و ترفندهای تخصصی از سرآشپزها هستند تا وعدههای غذایی را به تجربهای خوشمزه بدل کنند. همچنین آنها به دنبال راهنماییهای لازم برای شرکت دادن کودکان در پخت و پز و آوردن تجربه رستورانها به خانه خود هستند.
همچنین ما میبینیم که مردم خواهان تبدیل تجربههای خود از غذا خوردن، به امری خاص هستند. این امر این روزها اهمیت دارد، از آنجایی که میز غذا در طول روز به محل کار یا مطالعه کودکان بدل میشود. برای انجام این تغییرات، تغییر فضا کمک بسیاری به این امر میکند.
امیدوارم «مجبور شدن» به آشپزی و غذا خوردن کنار یکدیگر باعث یادگیری مهارتهای آشپزی در طول زندگی شما شود. یکی از عوارض جانبی احتمالی در آشپزی بزرگسالان همراه کودکان این است که این کار آگاهی شما را نسبت به آنچه در وعده غذایی خود بهکار میبرید، افزایش میJ563:J564دهد. در نهایت این امر باعث انتخاب رژیمهای غذایی بهتر میشود. علاوهبر این، امیدوارم مردم برای همیشه قدردان ارزش غذا خوردن کنار عزیزانشان باشند.
بحران سلامت Covid-19 وحشتناک است. برای جوامع، کسبوکارها و افراد مضر است. تراژدی واقعی این است که از این بحران همهگیری جهانی بدون تغییر دادن و بهبودی امور گذار کنیم.
همه ما در تغییر عادات خود نقش داریم: مردم، دولت، جوامع مدنی و کسبوکار ها. و همه ما در نتیجه حاصل از آن منفعت میبریم، زیرا عاداتی که برای سلامت ما خوب هستند، برای سلامت سیاره ما نیز خوب هستند.
نسخه طولانیتر بلاگ آنجلیا در این جا منتشر شده است.