سی‌اٌ‌پی ۲۷: از بین بردن شکاف موجود بین تعهدات اقلیمی و اجرای آن‌ها​

چرا نشست سازمان ملل در مصر باید اقدامات اقلیمی بلندپروازانه‌ای ارائه کند

 

جهان باید آلاینده‌های گازهای گلخانه‌ای را تا سال ۲۰۳۰ به‌نصف برساند تا از بدترین اثرات ناگوار تغییرات اقلیمی جلوگیری کند. اما بجای کاهش‌ ضروری آلاینده‌ها، برنامه‌های موجود افزایش ٪۱۰ آلاینده‌ها تا سال ۲۰۳۰ را نشان می‌دهند و جهان را در مسیر افزایش ۵/۲ درجه سانتیگراد قرار می‌دهد و میلیون‌ها نفر از مردم، طبیعت و اقتصاد ما را با خطر بی‌ثباتی اقلیمی مواجه می‌کند.

 

در حالی‌که تغییرات اقلیمی صرفا مشکلی مختص آینده نیست. اثرات اقلیمی در حال حاضر افراد را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند. امسال شاهد سیل‌های فجیع در پاکستان و فیلیپین و موج‌های حاد گرما و آتش‌سوزی جنگل‌ها در اروپا، ایالات متحده و چین بودیم. ۱/۳ میلیون نفر دچار آوارگی ناشی از سیل فراگیر در کشور نیجریه شدند. افرادی که بیشترین آسیب را دیده‌اند، از طبقه بسیار آسیب‌پذیر جامعه بوده‌اند که کمترین مشارکت را در تغییرات اقلیمی داشته‌اند. بیست‌وهفتمین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد که این ماه در کشور مصر برگزار می‌شود،‌ فرصت مناسبی برای از بین بردن شکافی که علم چگونگی انجام آن را به ما می‌گوید و آنچه در حال حاضر انجام می‌شود، فراهم می‌کند.

 

دولت‌ها باید با تعیین برنامه‌های بلندپروازانه‌تر با اقدامات فوری مسیر را به‌پیش ببرند. با تامین مالی برای کمک به کربن‌زدایی کشورهای درحال توسعه و ایجاد تاب‌آوری در برابر اثرات اقلیمی و ایجاد تغییرات در سیاست‌ها که کسب‌وکارها را به ایفای نقش کامل خود در اجرای اهدافی بیشتر قادر می‌سازند.

 

علی امینی، مدیرعامل شرکت بانی‌نو، به عنوان یکی از تامین‌کنندگان کلیدی یونیلیور ضمن اشاره به دستاوردهای همکاری با یونیلیور، در رابطه با تجربه این همکاری گفت «یونیلیور برای ما تنها یک شریک تجاری نبود و نیست بلکه دانشگاه و استادی با تجربه و دلسوز است که در بانی‌نو فرهنگ آموزش همه جانبه را نهادینه کرد. طی این مدت همکاری رویه‌ها و دستورالعمل‌های زیست محیطی را مطابق با آموزش‌های شرکت یونیلیور طی کردیم و با الزامات ایمنی، بهداشت و حضور دائمی پزشک در کارخانه تحولی عظیم در شرایط کار به وجود آوردیم که از آن  جمله بهبود بهره‌وری در کار و کیفیت محصولات تولیدی به همراه افزایش رضایتمندی کارکنان، کاهش خطرات ایمنی و استفاده مسئولانه از منابع طبیعی و انسانی را به دست آوردیم. امیدواریم با استمرار تمامی اقدامات انجام شده و آموزش‌های بیشتر موجبات هرچه بیشتر رفاه و ایمنی پرسنل را فراهم آورده و هرروز بهتر از دیروز باشیم.»

 

در انتهای این مراسم از شرکت‌های بسپار پلاستیک پارس، آسان پک قزوین، چاپ و بسته‌بندی فرارنگ آریا، شرکت بری کپ ایران، جمال بهداشت، صنایع چاپ و بسته‌بندی توژرنگ، شرکت امیا پارس، سیماب زرین و شرکت شیمیایی بهداشت به عنوان تامین‌کنندگان برتر تقدیر شد.

ما از رهبران جهان در سی‌اٌ‌پی ۲۷ انتظار چه اقداماتی داریم؟

یکی از بخش‌های مهم اقدامات داحلی شرکت یونیلیور برای تغییرات اقلیمی، استفاد از از صدا و تاثیر خود برای اقدامات مثبت است. در سی‌اُپی ۲۷، ما از دولت‌ها می‌خواهیم که اقدامات بلندپروازانه‌تری انجام دهند و با اقدامات زیر برای آینده تاب‌آوری بیشتری ایجاد کنند:

  • برنامه‌ریزی ملی قدرتمندتر با اهداف بلندپروازانه‌تری که به اقدامات شتاب می‌بخشند
  • تضمین گذار عادلانه و منصفانه به آینده بدون کربن با تامین مالی و سرمایه‌گذاری برای کربن‌زدایی و تاب‌آوری در کشورهای درحال توسعه
  • تعیین چارچوب سیاست‌هایی که به تامین موادغذایی پایا و سیستم‌های انرژی کمک می‌کنند

آنچه دنیا باید بداند...

۱. افزایش پیوسته اهداف و اقداماتش

برخی از برزگترین اقتصادهای دنیا گام‌های چشمگیری در راستای تغییرات اقلیمی از زمان بیست‌وششمین نشست تغییرات اقلیمی برداشته‌اند، اما سرعت و گستره کلی اقدامات کافی نیست. به‌همین خاطر شرکت یونیلیور از دولت‌ها می‌خواهد تا سرمایه‌گذاری‌های خود در راهکارهای فناوری‌محور و طبیعت‌محور را به حداکثر برسانند، مانند محافظت از جنگل‌هایی که به تنظیم شرایط اقلیمی کمک می‌کنند و نوآوری‌ در حوزه فناوری‌های جدیدی که دی‌اکسید‌کربن را از جو جدا می‌کنند و آن را برای همیشه ذخیره می‌کنند. ما همچنین با ایجاد شفافیت در استانداردهای لازم برای به‌صفر رساندن کربن و تعاریف آن و ایجاد مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاری در تغییرات اقلیمی، برای چارچوب سیاست‌هایی که کسب‌وکارها را در هر جا قادر به ایجاد طرح‌های معتبر و بلندپروازانه می‌کند، پافشاری می‌کنیم.

۲. تامین مالی برای کربن‌زدایی و تاب‌آوری اقلیمی

عدم سرمایه‌گذاری در کشورهای فقیرتر بر رشد و  زنجیره‌های تامین در سراسر جهان تاثیر می‌گذارد و آسیب‌پذیرترین جوامع را با تهدیدات بزرگتری از تغییرات اقلیمی مواجه می‌کند. در کنفرانس سی‌اُپی ۲۶، کشورهای توسعه یافته متعهد شدند تا تامین مالی را تا سال ۲۰۲۵ تا دوبرابر افزایش دهند، اما سرعت این اقدامات کم بوده و اقدامات بیشتری باید انجام شود. نیاز مبرمی به بهبود شیوه دولت‌ها برای سرمایه‌گذاری گسترده جهت دستیابی به اهدافت تغییرات اقلیمی و توسعه پایا وجود دارد. ما از دولت‌ها می‌خواهیم علاوه بر شتاب بخشیدن به تلاش‌ها برای کربن‌زدایی، اهمیت بیشتری به سرمایه‌گذاری در تاب‌آوری جهانی بدهند، از آنجایی گذار واقعی منصفانه و جهانی تنها می‌تواند به دستیابی به نتایج موردنیاز منجر شود

۳. تامین موادغذایی پایا و سیستم‌های انرژی

گذار به مواد غذایی و سیستم‌های انرژی پایا از اولویت‌های کلیدی در کنفرانس سی‌اُپی ۲۷ هستند که ما را قادر می‌سازد تا به‌طرز چشمگیری آلاینده‌های جهانی را در عین افزایش دسترسی به مواد غذایی و انرژی و امنیت، کاهش دهیم. ما از سیستم‌های پایا و تاب‌آورانه مواد غذایی حمایت می‌کنیم تا فشارهای فزاینده و بی‌سابقه‌ای که در حال حاضر در تولید اختلال ایجاد کرده‌اند و امنیت غذایی را به‌خطر انداخته‌اند، مدیریت کنیم. با گردآوری یارانه‌های آسیب‌زننده زیست‌محیطی، این مبالغ می تواند برای انجام کشاورزی احیایی و گذار به رژیم‌های غذایی سالم، گیاهی و پایا استفاده شود. ما همچنین برای گذار سریع و گسترده به منابع تجدیدپذیر تلاش می‌کنیم تا دسترسی به انرژی و امنیت انرژی در جهانی با کربن‌ محدود را تضمین کنیم.   

چرا کفنرانس سی‌اُپی ۲۷ به کسب‌وکار مرتبط است؟

بر اساس نظرسنجی جهانی نشریه اکونومیست، اگر روند کسب‌وکار به شیوه فعلی ادامه پیدا کنید، جهان می‌تواند شاهد کاهش ٪۱۰ تولید ناخالص داخلی باشد.

ما در شرکت یونیلیور می‌دانیم که تغییرات اقلیمی به‌واسطه اثرگذاری بر زنجیره‌های تامین جهانی، امنیت غذایی، دسترسی به آب و جوامعی که به آن‌ها خدمات ارائه می‌کنیم، تهدید بزرگی برای کسب‌وکار ما محسوب می‌شود.

درحال حاضر، حوادث حاد آب‌وهوایی در زنجیره‌های تامین جهان اختلال ایجاد کرده‌اند و به‌شدت بر معیشت خرده‌کشاورزان اثرگذاشته‌اند.

در سال‌های آتی، تغییرات اقلیمی احتمالا تاثیرات بیشتری برای محصولات زراعی خواهند داشت و هزینه منبع‌یابی را افرایش خواهند داد. افزایش کم‌آبی می‌تواند بر توانایی مصرف‌کنندگان ما برای استفاده از محصولات ما اثر بگذارد.

کسب‌وکارها باید بخشی از راهکار باشند، اما به تنهایی نمی‌توانند به هدف دست پدا کنند. ما به چارچوب‌هایی برای سیاست‌گذاری نیازمندیم که شفافیت و اعتبار ایجاد می‌کنند. همچنین به طرح‌های مشوقی برای رشد پاک و سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری‌ها با کربن پایین و ایجاد تاب‌آوری نیاز داریم.

شرکت یونیلیور به ایفای نقش خود متعهد است

باور داریم کسب‌وکارهایی که همراستا با خواسته‌های رو به افزایش سرمایه‌گذاران ومصرف‌کنندگان، پایایی و اقدامات اقلیمی را در بطن برنامه‌های سرمایه‌گذاری خود قرار می‌دهند، همان کسب‌وکارهایی خواهند بود که در نهایت توسعه پیدا می‌کنند.

از این رو، تلاش بسیاری برای کربن‌زدایی از  زنجیره ارزش و فعالیت‌های خود انجام می‌دهیم و تلاش می‌کنیم تا با اصول کشاورزی احیایی که از طبیعت محافظت می‌کنند، تاب‌آوری سیستم‌های غذایی را افزایش دهیم.

تعهدات طرح غذای آینده ما برای تحول سیستم‌های غذایی جهان تلاش می‌کنند و اثرات پسماندها را کاهش می‌دهند. کسب‌وکار شوینده خانگی ما، کربن مبتنی بر سوخت‌های فسیلی در فرمول‌های ما را تا سال ۲۰۳۰ با کربن‌های تجدیدپذیر یا بازیافت‌شده جایگزین می‌کند.

اقدامی که تخمین‌زده می‌شود تا آلاینده‌های محصولات ما را تا ٪۲۰ کاهش دهد. در کنار هم، برندهای ما بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰، ۱ میلیارد یورو در طرح‌های حوزه اقلیمی و طبیعت سرمایه‌گذاری می‌کنند. ما نیز طی دهه جاری یکی از بزرگترین گام‌های خود برای به‌نصف رساندن آلاینده‌های تامین‌کنندگانمان را برداشته‌ایم.  

برای دستیابی به اهداف اقلیمی خود، اقدامات بیشتری باید انجام دهیم، اما اطمینان داریم که قادر به انجام این اقدامات هستیم. ما یکی از اولین شرکت‌هایی در جهان بودیم که طرح کربن‌زدایی خود را با سهامدارانمان به رای گذاشتیم و ٪۶/۹۹ از آرا را کسب کردیم.

همچنین مفتخر هستیم که سال گذشته یکی از شرکای کلیدی سی‌اُپی ۲۶ بودیم. زمانی که کشورها متعهد شدند تا تعهدات تاثیرگذارتری برای حفظ گرمایش زمین تا ۵/۱ درجه سانتیگراد بدهند و از مرحله مذاکره به مرحله اجرا وارد شوند.

اما، در حالی‌که برخی از بزرگترین اقتصاد‌های دنیا گام‌های چشمگیری در این راستا برداشته‌اند، اقدامات جهانی هنوز مطلبق با سرعت و دامنه مورد نیاز برای جلوگیری از بدترین اثرات تغییرات اقلیمی نیست.

همکاری عاملی کلیدی

هیچ شرکت، زنجیره ارزش یا صنعتی به تنهایی نمی‌تواند گذار برای مهار تغییرات اقلیمی را انجام دهد. ما به‌طرح‌های بینابخشی و تغییرات سیستمایک سیاست‌هایی نیازمندیم که بتوانند تمامی اقتصادها را به کربن‌کمتر و تاب‌آوری اقلیمی سوق دهند و دولت‌ها باید به اندازه کافی برای هدایت این مسیر مصمم باشند.

فضا برای همکاری بین دولت‌ها و بین کسب‌وکار‌ها و دولت‌ها موجود است. این امر می‌تواند به این دست از تغییرات سیستماتیک شتاب بخشد.

ائتلاف LEAF

در کنفرانس سی‌اُپی ۲۶، دولت‌ها و شرکت‌ها، که شامل شرکت یونیلیور می‌شوند، تشکیل ائتلاف LEAF را اعلام کردند. طرح مشارکت گسترده عمومی خصوصی برای شتاب بخشیدن به اقدامات اقلیمی با تامین مالی ۱ میلیارد دلاری برای کشورهای متعهد به محافظت از جنگل‌های استوایی. این تلاش‌های مشارکتی بزرگ به حفظ امنیت اقلیمی که همه ما به آن وابسته هستیم کمک می‌کند و همچنین به توسعه پایا کمک می‌کند.

شرکت یونیلیور از طریق پلتفرم‌های مختلف تلاش می‌کند تا چنین طرح‌هایی ایجاد کند، خصوصا برای حمایت از سیاست‌های دولت‌های حامی برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و دیگر منابع انرژی پاک جهانی.

ما می‌خواهیم به گسترش مشارکت‌های عمومی-خصوصی-مدنی در جوامع که می‌توانند به دولت‌ها در اجرای تعهدات بین المللی و به کسب‌وکارها برای دستیابی به اهداف خود برای به‌صفر رساندن کربن کمک کنند، مشارکت کنیم. هرچه انرژی‌های تجدیدپذیر آماده‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر باشند، تامین‌کنندگان ما سریع‌تر می‌توانند به کربن‌زدایی دست پیدا کنند و به ما در به‌صفر رساندن آلاینده‌ها تا سال ۲۰۳۹ کمک کنند.

زمان اقدامات فرا رسیده است

IPCC امسال هشدار داد که روزنه موجود برای قرار گرفتن دنیا در مسیر اقلیمی امن و قابل زیست به‌سرعت در حال بسته شدن است.

اگر جهانشواقعا می‌خواهد تا این بحران را مهار کند، که یکی از جدی‌ترین تهدیدات بلندمدتی است که با آن مواجه خواهیم شد، ما به صداقت بیشتری درخصوص چالش‌های موجود و همکاری بیشتری برای یافتن راه‌حل نیاز داریم. ما به سیاست عمومی هماهنگ، تامین مالی عمومی و خصوصی و کنش‌ شرکت‌ها نیازمندیم که حمایت عمومی را برای تغییرات اقتصادی سریع، بزرگ و واقعی که گذاری عادلانه را ممکن می‌سازد، فراهم کند.

ما تنها در صورتی می‌توانیم به تغییرات سیستماتیک شتاب بخشیم که کشورها و کسب‌وکارها در کنار هم و همین حالا اقدام کنند.