رساندن
صدایمان برای آیندهای بدون اثرات کربن
میانگین زمان مطالعه: ۹ دقیقه
تغییرات اقلیمی یکی از بزرگترین چالشهایی است که با آن مواجهیم. ما از همگان – کسبوکارها، دولتها و اتحادیههای بینالمللی – دعوت میکنیم تا در مهار تغییرات اقلیمی با ما همکاری کنند.
رقابت برای دستیابی اقتصاد و جامعهای بدون آلایندههای کربن باید با تلاش جمعی صورت بگیرد و کسبوکارها بهتنهایی نمیتوانند فرآیند گذار را با سرعت لازم به سرانجام برسانند. بر همین اساس ما دولتها را به تعیین اهدافی برای به صفر رساندن آلایندهها و همچنین اهداف کوتاهمدتی برای کاهش آلایندهها فراخواندیم که این اهداف با معیارهایی مانند سیاست قیمتگذاری بر کربن انجام میشوند.
رهبری اقلیمی جهانی
پیشرفتهای ما در زمینه تغییرات اقلیمی در دنیایی که دمای آن بیش از اندازه در حال افزایش، هیچ معنی ندارد. ما از سیاستهای ملی اقلیمی که به پیشبرد توافق پاریس برای تغییرات اقلیمی و در راستای محدودیت افزایش دمای جهانی کمتر ۲ درجه سانتیگراد و ۱.۵ درجه سانتیگراد در سطوح پیش صنعتی تا پایان این قرن کمک میکند، حمایت میکنیم.
باور دارم جهان تا سال ۲۰۵۰ و ترجیحا زودتر از آن، باید آلایندهها را به صفر برساند تا از آسیبهای جدی تغییرات اقلیمی جلوگیری کند. ما اهداف خودمان برای به صفر رساندن آلایندهها از محصولاتمان را تا سال ۲۰۳۹ تعیین کردهایم.
اگر به دنبال جلوگیری از آثار مخرب تغییرات اقلیمی هستیم،آلایندههای جهانی باید در سال ۲۰۲۰ به اوج خود برسد،نه دیرتر از آن. ما باید به ۱۳ اهداف توسعه پایدار سازمان ملل برای تغییرات اقلیمی دست پیدا کنیم و باید بهسرعت به شرکتی با آلایندههای صفر بدل شویم.
این اقدام بسیار بزرگی است. هیچچیز قدرتمندتر از آن نیست که به دولتها ثابت کنیم که پیشرفت سریع در کربنزدایی از اقتصاد،در حقیقت امکانپذیر است.
به همین دلیل است که ما اهداف بلندپروازانهای برای حذف آلاینده از فعالیتها و محصولات خود، از نقطه منبعیابی گرفته تا محل فروش تعیین کردهایم و به دنبال به نصف رساندن آلایندههای گازهای گلخانهای ناشی از مصرف محصولاتمان توسط مصرفکنندگان هستیم.
همچنین از طریق همکاری با گروهها و بخشهای خصوصی متعدد و ائتلافها به دنبال افزایش اقدامات در سراسر جهان هستیم. همچنین در رویدادهای مختلف مانند نشست اقلیمی بیندولتی سازمان ملل شرکت میکنیم و در صورت امکان بهصورت مستقیم حمایتهای خود برای اقدامات اقلیمی را به سران دولتها، وزرا و سازمانهای دولتی ابراز میکنیم.
همچنین از انجمنهای تجاری که یونیلیور نیز در آنها عضو است، تقاضا کردیم که هم سو بودن فعالیتهای مربوط به لابیگری خود با توافق پاریس را تایید کنند. ما از سیاستهای که به تغییرات در مسیر اقتصاد با کربن پایین شتاب میبخشند، باعث ایجاد رشد میشوند و خطرات را کاهش میدهند، حمایت میکنیم.
ما با بسیاری از کسبوکارها، مؤسسات بینالمللی و ذینفعان دیگر همکاری میکنیم.
حمایت از اقلیم بینالمللی
ما برای حمایت از اقدامات اقلیمی بینالمللی از صدای خود استفاده میکنیم و با دیگر همتایان و ذینفعان از طریق ائتلافهای مختلف بینالمللی همکاری میکنیم. این ائتلاف شامل موارد زیر میشوند:
ائتلاف
مشارکت ما
ائتلاف: We Mean Business
مشارکت ما:
ما از فعالیتهای ائتلاف We Mean Business حمایت میکنیم. این ائتلاف از گروههای تأثیرگذار کسبوکار تشکیلشده است و ما عضوی از گروه مشاوره شرکتهای این ائتلاف هستیم تا تعداد بیسابقهای از شرکتها در سراسر جهان را به انجام اقدامات برای تغییرات اقلیمی ترغیب کنیم.
ائتلاف: WBCSD
مشارکت ما:
شورای جهانی کسبوکار برای توسعه پایا (WBCSD)،سازمانی مدیرعامل-محور و متشکل از ۲۰۰ شرکت متعهد به کسبوکار پایا است. ما عضوی از طرح مشارکت در فناوری با کربن پایین (LCTPi) این ائتلاف هستیم تا راهکارهای مناسب کسبوکار برای تغییرات اقلیمی را پیدا کنیم.
ائتلاف: مجمع جهانی اقتصاد
مشارکت ما:
الن جوب، مدیرعامل ما، عضوی از ائتلاف مجمع جهانی اقتصاد برای رهبران مدیرعامل تغییرات اقلیمی است. این گروه هرساله در داووس برای همکاری در راستای انجام اقدامات برای تغییرات اقلیمی تشکیل میشود. الن جوپ، در نشست رهبران مدیرعامل تغییرات اقلیمی در ژانویه سال ۲۰۲۰ شرکت کرد و گفتگوها درباره ارتقای اهداف برای کنفرانس اقلیمی سازمان ملل، COP26 (که در سال ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد) را برعهده گرفت.
ائتلاف: اهداف کسبوکار برای محدودیت دمای ۱/۵ درجه سانتیگراد
مشارکت ما:
ما یکی از اولین شرکتهایی بودیم که به کاهش آیندهها در راستای اهداف ۱.۵ درجه سانتیگراد توافق پاریس متعهد شدیم. در نشست اقدامات اقلیمی دبیرکل سازمان ملل، مدیرعامل ما، الن جوپ، افتخار دریافت جایزه رهبران بلندپرواز اقلیمی توسط لیز کینگو، سرپرست قرارداد جهانی سازمان ملل، برای بر عهده گرفتن این تعهد را داشت.
ائتلاف: قرارداد جهانی سازمانی ملل (UNGC)
مشارکت ما:
ما عضوی از کارزار اهمیت به اقلیم UNGC (Caring for Climate Campaign) هستیم و معیارهای رهبری کسبوکار مشخصشده توسط UNGC برای قیمتگذاری کربن را اعمال کردهایم. ما همچنین از راهنمای رفتار مسئولانه در سیاستهای اقلیمی این ائتلاف حمایت میکنیم.
ائتلاف: تحول برای به صفر رساندن آلایندهها
مشارکت ما:
ما یکی از اعضای بنیانگذار ائتلاف تحول برای به صفر رساندن آلایندهها (Transform to Net Zero) هستیم. این ائتلاف مشارکتی بین ۹ شرکت، از جمله شرکت یونیلیور است. در کنار یکدیگر ما برای ارائه راهنماییها و طرحهایی برای ایجاد تحول در راستای به صفر رساندن آلایندهها و همچنین پژوهش، حمایت و ارائه بهترین روشها برای سهولت بخشیدن به کاهش آلاینده توسط بخش خصوصی و موفقیت اقتصادی تلاش میکنیم.
ائتلاف موضوع – محور اقلیمی
ائتلاف: RE100
مشارکت ما:
ما عضوی از ائتلاف RE100 هستیم. کارزاری برای ترغیب سازمانهای برای تعیین اهدافی در راستای تامین انرژی ۱۰۰٪ تجدیدپذیر. این سازمانها در سال ۲۰۱۹ برای فعالیت در کمیته مشاوره کارزار انتخاب شده بودند. ما از کارزارهای این سازمانها حمایت میکنیم و در رویدادهای سیاست – محور در انگلستان و بروکسل شرکت میکنیم.
ائتلاف: گذار از تامین نیرو با زغالسنگ
مشارکت ما:
ائتلاف گذار از تامین نیرو با زغالسنگ که توسط دولتهای کانادا و انگلستان هدایت میشود، کشورها و شرکتهایی که به حذف سریع استفاده از زغالسنگ بهعنوان منبع سوخت در ترکیب انرژی متعهد هستند را گرد هم میآورد. یونیلیور اولین شرکتی بود که به این ائتلاف پیوست. ائتلافی که اهداف آن در راستای اهداف ما برای به صفر رساندن استفاده از زغالسنگ در کارخانهها تا پایان سال ۲۰۲۰ است.
ائتلاف: ائتلاف رهبری قیمتگذاری کربن
مشارکت ما:
ائتلاف CPLC که با میزبانی بانک جهانی تشکیل شده است، رهبران دولتها، بخش خصوصی و جامعه مدنی را گرد هم میآورد تا تجربیات خود در زمینه قیمتگذاری کربن و ترویج سیستمها و سیاستهای مؤثر در قیمتگذاری کربن را به اشتراک بگذارند.
ائتلاف: راهکارهای طبیعی اقلیمی
مشارکت ما:
شرکت یونیلیور یکی از اعضای بنیانگذار ائتلاف راهکارهای طبیعی اقلیمی است. این اتلاف که توسط WEF و WBCSD تشکیل شده است، در نشست سالانه مجمع اقتصاد جهانی در داووس در سال ۲۰۲۰ آغاز به کارکرد. راهکارهای طبیعی اقلیمی (NCSA) اتحادی متشکل از سهامداران متعدد است که به ایجاد بهترین اصول و رویکردها برای ارائه راهکارهای گسترده مبتنی بر طبیعت برای بحران اقلیمی متعهد هستند.
موضع ما درباره قیمتگذاری کربن
قیمتگذاری کربن – ایده گذاری بر هر تن از آلایندههای کربن – راهی برای ترغیب به سرمایهگذاری در راهکارهایی با کربن پایین و شتاب بخشیدن به گذار به اقتصاد با کربن پایین است.
طی پنج سال گذشته، ما طرحهای درونسازمانی مختلفی را برای قیمتگذاری کربن امتحان کردهایم که شامل برنامهای برای مالیات بر بودجههای هزینه سرمایه در راستای ایجاد صندوقی برای کربن پایین جهت شتاب بخشیدن به سرمایهگذاری در فناوریهای پاک در کارخانههای ما میشود.
درحالیکه به دهه پایایی طرح کربنزدایی عملیاتی خود نزدیک میشویم،ما این رویکرد را با تعهدی مشخص برای تضمین مطابقت تمامی هزینههای سرمایه شرکت یونیلیور با اهداف مربوط به دستیابی به تعهد ۱.۵ درجه سانتیگراد، تعویض میکنیم. در اصل، این اقدام به معنی آن است که ما تامین مالی داراییهای خود در عملیاتهایمان که با گستره ۱ و ۲ در دستیابی به کاهش ۱۰۰٪ آلایندهها تا سال ۲۰۳۰ منطبق نیستند، را متوقف خواهیم کرد.
در خارج از سازمان خود نیز، ما به طور پیوسته از سیاستهای قیمتگذاری کربن حمایت کردهایم و بیانیه قیمتگذاری کربن بانک جهانی را امضا کردیم تا دیگران را نیز به انجام این کار تشویق کنیم. ما عضوی از ائتلاف رهبری قیمتگذاری کربن هستیم. همچنین ما از حذف یارانههای سوختهای فسیلی نیز حمایت میکنیم، ازآنجاییکه این یارانهها تاثیر منفی بر قیمتگذاری کربن دارند.
شفافیت در قبال خطرات و آثار تغییرات اقلیمی
ما از اهداف گروه انتشار گزارش مالی اقلیمی (TCFD) حمایت میکنیم و باور داریم که کسبوکارها باید تهدیدها و فرصتهایی که توسط تغییرات اقلیمی ایجاد میشوند را با دیگران در میان بگذارند.
TCFD چارچوبی برای انتشار پیوسته اطلاعات مالی معتبر، قابلمقایسه و شفاف مربوط به تغییرات اقلیمی فراهم میکند تا سرمایهگذاران بتوانند تصمیمگیری بهتری برای سرمایهگذاری جهت حمایت از گذار به اقتصاد با کربن پایین انجام دهند. ما از آغاز توصیههای TCFD را پذیرفتهایم تا به سهامداران کمک کنیم اثرات تغییرات اقلیمی بر کسب وکار را درک کنند.
نتایج تحلیل ما از سناریو تغییرات اقلیمی
ما از شیوه تحلیل سناریو برای درک اثرات احتمالی تغییرات اقلیمی بر کسبوکار خود استفاده میکنیم. این امر به برنامهریزی مالی و تعیین استراتژی ما کمک میکند.
ما ارزیابیهای در سطوح بالا برای اثرات افزایش دمای ۲ درجه و ۴ درجه سانتیگراد در پی تغییرات اقلیمی در سال ۲۱۰۰ انجام دادهایم. این ارزیابیها که در سال ۲۰۱۷ انجام شدهاند، بر اثرات تغییرات اقلیمی بر کسبوکار ما در سال ۲۰۳۰ تمرکز دارند.
نتایج در هر دو سناریو، نشاندهنده ریسکهای مالی در کسبوکار ما تا سال ۲۰۳۰ بودند که همگی آنها ناشی از افزایش قیمت بودند. اما این ریسکها قابل مدیریت هستند و ما نیاز به مطابقت مدل کسبوکار خود نداریم.
بدون انجام اقدام لازم، تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۳۰، ریسکهای مالی برای شرکت یونیلیور به همراه خواهد داشت. درحالیکه ریسکهای مالی وجود دارند که باید مدیریت شوند، ما نیازی به تغییر مدل کسبوکار خود نخواهیم داشت.
مهمترین اثرات در هر دو سناریو بر زنجیره تامین ما است. به دلیل قیمتگذاری کربن و گذار سریع به کشاورزی پایا در سناریو ۲ درجه سانتیگراد، هزینه مواد خام و بستهبندی افزایش خواهند یافت. در سناریو ۴ درجه سانتیگراد، تنش آبی پیوسته و شرایط حاد آبوهوایی بر هزینههای زنجیره تامین اثر خواهند گذاشت. اثرات بر فرآیند تولید و فروش نسبتا کم خواهند بود.
اثرات تغییرات اقلیمی بر کالاهای کلیدی
ما اثرات تغییرات اقلیمی بر زنجیره تامین خود را بادقت بیشتری بررسی کردهایم. ما اثرات بر برخی از کالاهای کلیدی کشاورزی خود را مدلسازی کردهایم: روغن پالم، روغن دانه سویا و چای سیاه. ما با کمک مؤسسه پژوهش اثرات اقلیمی پوتسدام و استفاده از مدلهای مبتنی بر محصولات زراعی، حجم محصولات زراعی و هزینههای آن را پیشبینی کردیم.
نتایج بهصورت کلی حاکی از آن ریسکهای مالی بسیار پایینی در کسبوکار ما بودند – بااینحال برخی از ریسکها برای چای سیاه بالاتر بودند. در کل، برای برخی از کالاها و کشورهایی که ما مدلسازی کردیم، تغییرات اقلیمی باعث افزایش رشد محصولات زراعی خواهد شد.
روغن پالم
ما یکی از بزرگترین خریداران روغن پالم در صنعت کالاهای مصرفی هستیم. مدلسازی ما نشاندهنده ریسک مالی مستقیم و پایین ناشی از تغییرات اقلیمی بر منابع روغن پالم بود. محصولات زراعی بهاحتمال زیاد بین سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰، افزایش خواهند یافت و قیمتها بین ۱۸ تا ۴۲٪ میتوانند کاهش پیدا کنند.
روغن دانه سویا
روغن دانه سویا ترکیبی ضروری در بسیاری از محصولات غذایی ما است. پیشبینیهای ما نشان دادند، محصول سویا در آینده بین سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰ در اثر تغییرات اقلیمی افزایش پیدا خواهند کرد و قیمتها رابین ۲ تا ۱۲٪ کاهش خواهند داد. ریسک مالی مستقیم این اثرات بر کسبوکار ما پایین خواهد بود.
چای سیاه
ما بزرگترین شرکت چای سیاه در دنیا هستیم. مدلسازی ما حاکی از افرایش متوسط محصول چای در اثر تغییرات اقلیمی است. اما ریسک محصول زراعی کمتر و افزایش قیمت در کنیا و آرژانتین وجود دارد. ما در حال پرورش گونههای طبیعی مقاوم به خشکسالی چای هستیم و با کشاورزان برای بهبود اصول کشاورزی پایا همکاری میکنیم.
ما درباره سناریوهای تغییرات اقلیمی، تحلیلهای عمقی کالای ما و اقداماتی که برای بهحداقلرساندن این ریسکها انجام میدهیم، جزئیات بیشتری در گزارش سالانه شرکت یونیلیور و حسابها منتشر خواهیم کرد.
تعهد ما به شفافیت اقلیمی به معنی آن است که ما در CDP از زمان تاسیس آن در سال ۲۰۰۰، مشارکت کردهایم. ما اظهارنامههای خود برای پرسشنامههای سرمایهگذاران CDP را هر ساله منتشر میکنیم:
واکنشهای اقلیمی CDP شرکت یونیلیور در سال ۲۰۲۰ (PDF 6.75MB)
واکنشهای CDP شرکت یونیلیور برای آب در سال ۲۰۲۰ (PDF 5.13MB)
واکنشهای CDP شرکت یونیلیور برای جنگلها در سال ۲۰۲۰ (PDF 6.3MB)
ما همواره به دنبال ارتباط با افرادی هستیم که به آیندهای پایا علاقه دارند.
ما همیشه در دسترس هستیم. میتوانید با یونیلیور ایران یا یونیلیور جهانی، ارتباط برقرار کنید.
این وب سایت، متعلق به شرکت یونیلیور ایران، از زیرمجموعههای یونیلیور جهانی است.
Unilever 2025 ©